Action card - Afbrydelse af smitteveje

Borgere, der er smittet, skal være isolerede i deres bolig, indtil de har været symptomfri i et døgn.

Personale, der er smittet, skal blive hjemme, indtil de har været symptomfri i et døgn.

Personalet informeres om forebyggelse af smittespredning

Personalet må ikke arbejde på tværs af rene og inficerede boliger og inddeles således i teams.

Afbrydelse af smitteveje

Den ansvarlige hygiejnekoordinator orienterer og underviser i forebyggelse af smittespredning.

De daglige ledere planlægger tiltag ud fra ovenstående opgave.

Krisestaben informerer løbende om nødvendige instrukser om særlig indsats til relevante ledere.

Når Sundhedsstyrelsen udsender varsel til Embedslægen, der varsler kommunens vagthavende indsatsleder.

Informer borgere og pårørende om at følge de hygiejniske forholdsregler.

Vurdere samlet frafald af medarbejdere og sikrer den fortsatte opretholdelse af vitale funktioner.

Dokumentation:
Dispositioner foretaget i løbet af vagten i forhold til borgerne dokumenteres i omsorgssystemet. Ledelsen orienteres om antal borgere i isolation.

Det sikres, at der er tilstrækkelige antal værnemidler i lokalområderne.

Der er etableret et beredskab af værnemidler på Plejecenter Rødegård, Skærbækvej 13, Resenbro, 8600 Silkeborg.

Eventuel massevaccination planlægges af krisestaben ifølge retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

Action Card - Afbrydelse af smitteveje